Refuză ceea ce se obține prea ușor

Întotdeauna am considerat că lucrurile cele mai frumoase sunt cele care te determină să depui cât de mult efort poți tu depune pentru a le obține. Sunt lucruri a căror valoare este recunoscută de însăși existența lor, căci ceea ce este frumos printre atâta sluțenie, trece socotit ca fiind un miracol. Și, ca orice miracol, este învăluit în mister. Fără un pic de mister care să le învăluie, lucrurile îmi par banale, urâte, comune.

Niciodată nu mi-a plăcut să obțin ceva din prima încercare: asta însemna că am „țintit” prea jos. Niciodată nu m-aș putea îndrăgosti de o fată care se lasă „cucerită” încă de la prima întâlnire. Niciodată nu aș putea să mă bucur de reușită doar pentru că am fost singurul care a încercat să reușească. Nu îmi plac lucrurile care vin de-a-gata. Iubesc să lupt! Iubesc să lupt pentru ceea ce iubesc!

Consider că, la un moment dat, la asta se rezumă existența noastră: o luptă cu ceea ce iubim, pentru ceea ce iubim. Iar ce luptă este aceea în care cineva se numește „învingător” doar fiindcă adversărul său a intrat în luptă direct cu steagul alb ridicat? Este rău de cel ce se lasă îmbătat de astfel de momente, căci ele nu înseamnă nimic. Pot fi sute de astfel de lupte câștigate, una după alta, dar ele nu au nicio importanță atunci când vine vorba să purtăm adevărata lupta: cea menită să ne scrie cursul vieții.

Cei ce n-au luptat niciodată cu toată forța lor, vor pierde în această luptă; vor pierde în fața vieții. Ei nu au cunoscut niciodată iubirea. Ei sunt cei înfrânți despre care vorbeam în articolul precedent. Căci sensul vieții omului este să iubească. Fără să iubească, omul nu mai e om, iar viața nu mai e viață, ci doar un rătăcit prin labirintul propriei sale existențe. Recuperați-i pe cei rătăciți! Arătați-le calea! Mergeți împreună! Iubiți! Arătați-le că au pentru ce lupta!

Anunțuri

9 gânduri despre &8222;Refuză ceea ce se obține prea ușor&8221;

  1. claura29 zice:

    Asa este. intradevar am observat ca atunci cand baiatul vede ca il placi prea mult, isi pierde interesul. Cam asa este si cu noi, daca un baiat se tine dupa noi ca un catelus, nu ne intereseaza deloc.:)

  2. Dan zice:

    Ai, şi nu ai dreptate. Sunt lucruri pentru care nu merită să lupţi deşi mulţi le consideră un soi de must have, după cum sunt lucruri care sunt chiar binevenite fără luptă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s