Nu renunța!

Nu renunța la ceva ce îți vei dori întotdeauna doar pentru că îți este greu să îl obții! Luptă pentru ceea ce vrei, pentru ceea ce iubești! Nu alege banalitatea și înlesnirea, căci viața ta va fi lipsită de esență.

Atunci când îți dorești ceva cu adevărat, lupți! Lupți cu toată puterea și cu toată nădejdea ta; chiar dacă toate gândurile ce îți vin în minte par a-ți spune că nu mai are rost să încerci, că nu mai există nicio șansă, inima îți va spune să perseverezi, să nu te oprești – ea nu este pregătită să renunțe.

Știi, de fapt, cred că nu suntem niciodată cu adevărat pregătiți să renunțăm la ceva ce am iubit foarte mult. Este imposibil. Tânărul nu încetează să creadă că iubirea există doar din cauza unui prim eșec în dragoste; va aștepta să sosească acel moment în care va cunoaște dragostea și fericirea concomitent, până ce va muri. Iarna nu încetează să revină doar pentru că este învinsă de către primăvară; ea se va recunoaște înfrântă, ca mai apoi să învingă.

Până la urmă, nici putem să vorbim de învinși și învingători, căci viața noastră, viața animalelor, viața Pământului, toate trec prin etapele unui ciclu. Acestea sunt etape ce se cer a fi îndeplinite; etape ce se vor succede astfel încât ciclul vieții se va relua la nesfârșit, înnobilând sufletul.

Căci înfrânți sunt doar cei cărora le este vătămat sufletul. Câtă vreme sufletul tău va sta drept, nimic nu te va înfrânge. Sigur că simțim tristețe în sufletul nostru atunci când pierdem ceva. Dar după ce aceste clipe de tristețe vor trece, sufletul nostru va cunoaște fericirea, adevărul, mândria; tot ce avem de făcut este să ne bucurăm că am supraviețuit, iar speranța ne va dirija fiecare acțiune, purtându-ne spre ceea ce merităm cu adevărat, spre ceea ce am obținut după încercările la care am fost supuși. Cândva și cândva, tot vom ajunge acolo!

Important este să nu regreți timpul pe care l-ai petrecut încercând să capeți ceva ce îți doreai; să nu consideri timpul ăsta timp pierdut! Timpul pierdut este acela pe care îl petrecem gândindu-ne, fără să acționăm. Timp pierdut este atunci când lăsăm iubirea, fericirea să treacă pe lângă noi; când ne ferim de ea. Ăsta nu numai că e timp pierdut; asta e o întreagă viață pierdută.

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Nu renunța!&8221;

  1. claura29 zice:

    De multe ori am vrut sa renunt la diverse vise. Cu toate astea nu am renuntat si bine am facut, pt ca s-au indeplinit. Deci am invatat ca orice ar fi nu trebuie sa renunt niciodata la nimic, pt ca mai devreme sau mai tarziu toate visele se vor realiza. Si cea ce vei regreta nu va fi ce ai facut, ci ce nu ai facut!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s