Povestea fiecăruia

Nu căuta niciodată povestea ta în alte persoane sau povestea altor persoane în tine. Din punctul ăsta de vedere, noi, oamenii, nu ne asemănăm deloc. Iar aparențele sunt și mai înșelătoare decât de obicei. Uneori nici nu ne putem imagina câtă tristețe poate să zacă în spatele unui zâmbet cald. Pentru că acel zâmbet nu este nimic altceva decât o metodă prin care ne este mai ușor să luăm piept cu greutățile vieții de zi cu zi.

Nici nu ne-ar veni să credem dacă am afla cât de trist poate să fie acel om care îi bucură pe toți cei din jurul său prin simpla sa prezență. Dar tot de oameni este și el dezamăgit. Tot oamenii l-au adus și pe el în starea asta. Aceiași oameni pe care el i-a ajutat de fiecare dată când a putut. Și totuși, el continuă să iubească oamenii. Inclusiv pe cei care l-au dezamăgit. La o adică, ce altceva ar putea să facă? Să rămână singur?

Nu putem pretinde că știm totul despre cineva. Uneori, nu știm multe lucruri nici despre noi înșine. Nu cunoaștem experiențele anterioare ale persoanelor cu care interacționăm, nu le cunoaștem nici toate probleme, nici toate temerile, nici toate dorințele. Dacă stau bine să mă gândesc, realizez că știu foarte puține lucruri despre cel mai bun prieten al meu, despre părinții mei, despre cei cu care interacționez zi de zi.

Nu trebuie să ne grăbim să catalogăm persoanele. Pentru că fiecare om are povestea lui. Nu vom putea niciodată sa ajungem să cunoaștem această poveste în întregime, ci doar anumite fragmente din ea. Mai bine să ascultăm acea mică parte din viața lor pe care ei aleg să ne-o împărtășească și abia apoi să începem să judecăm. Dacă ne vom mai simți în măsură să o facem.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Povestea fiecăruia&8221;

  1. Cu toții suntem victimele unor altor victime, ,,călăi” ai altor vise și năzuințe. Cred că pe bună dreptate suntem răni deschise ca oricând să putem scobi cu degetul în sânge. Dacă toți ar considera de cuviință să asculte mai întâi, să delibereze și apoi să spună ce gândesc, așa cum bine subliniezi tu, tare bine ar mai fi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s