Cine ne menajează pe noi?

Citeam un articol care încerca să motiveze temerea oamenilor de a se ”deschide” în relațiile cu ceilalți, afirmând că principalul motiv ar fi frica de a fi răniți. Într-adevăr, există și această frică de a fi răniți, dar cred că mai mare este teama de a îi răni pe cei la care ținem. Spunem noi că ”îi menajăm”. Dar pe noi cine ne menajează?

Avem în permanență grijă să nu rănim sentimentele celor din jurul nostru, dar atât de puțini se gândesc și la sentimentele noastre… Facem tot posibilul să nu rănim pe nimeni, dar suntem în permanență răniți. Atunci când ne dăm seama că am spus sau am făcut ceva greșit, ne simțim vinovați, ne cerem scuze de mii de ori și încercăm să ne reparăm greșeala. Dar atât de rar auzim scuze de la cei care greșesc vis-a-vis de noi…

Cu timpul, mi-am dat seama că există oameni care nu vor aprecia niciodată ceea ce faci pentru ei. Indiferent ce ai face. Pur și simplu nu contează pentru ei. Sunt acei oameni de care trebuie să te ferești. Sunt acei oameni în care îți investești toate sentimentele și care nu îți oferă nimic în schimb; care cred că lor li se cuvine totul de-a gata. Sunt oamenii cărora le pui inima în palme iar ei o strâng în pumni. Oamenii care renunță la tine ca și cum nu ai fi existat niciodată pentru ei. Poate că nici n-ai existat, de fapt. Nu cu adevărat.

Am întâlnit foarte mulți oameni de genul ăsta. M-am împrietenit cu oameni de genul ăsta. Am iubit oameni de genul ăsta. Le-am tolerat fiecare greșeală, fiecare jignire, fiecare abatere, fără ca măcar să spun ceva, dar nu a contat. A fost suficientă o greșeală cât de mică venită din partea mea ca totul să se dărâme și să fie înlocuit de acea supărare a omului prost, care nu mai vrea să audă nimic din ceea ce ai de spus și care nu poate niciodată să accepte gândul că ar putea greși și el. M-au dezamăgit de fiecare dată când au prins ocazia și totuși nu m-am oprit. Tot am continuat să țin la ei, să sper că se vor schimba. Dar, bineînțeles, asta nu s-a întâmplat. Niciodată nu se întâmplă.

Reclame

8 gânduri despre &8222;Cine ne menajează pe noi?&8221;

  1. Uneori pare atât de străin fiece lucru pe care îl facem pentru alții pentru că fie nu suntem aluatul sufletului lor sau poate că sunt oameni într-atât de răniți încât le-a rămas doar reversul ființei; deși o să mă repet în comentarii cred că fiece om din viața noastră își duce damnat menirea până la capăt și noi învățăm, ne maturizăm și vom ști la următorul pas să apreciem, să ,,ghicim” oamenii cu adevărat frumoși care vor putea răspunde sufletului nostru, pornirilor și sentimentelor ce le nutrim pentru ei. Ca să răspund la întrebarea din titlu(un paradox de altfel, pentru că e o una retorică)noi ne menajăm pe noi până când va exista acea răsfrângerea ce să ne urmeze pașii!

  2. Din pacate padurea va avea intotdeauna uscaciuni… iar uscaciunile nu vor fi doar cazute la pamant, ci vor avea si forma unor copaci ce par zdraveni, dar care in clipa in care incerci sa te sui in ei cad…

  3. oEvă zice:

    delicat subiect. oamenii nu se schimba. sau se schimba atunci cand viaţa dă cu ei de pământ şi ajung să îşi conştientizeze greşelile şi să îşi dea seama că e cazul să schimbe ceva. sunt foarte mulţi oameni cărora le este foarte uşor să îi învinuiască pe cei de alături, decât să privească în ei şi să observe propriile greşeli. da, facem tot posibilul să nu îi rănim pe cei de lângă noi, dar nu facem nimic pentru a evita să fim noi cei care putem ajunge să fim răniţi. cu toate astea, când un om te iubeşte, va face tot ce-i va sta în puteri pentru a nu te răni. indiferent că e rudă , prieten, iubit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s