Iubești? Spune-i!

Întotdeauna am crezut că sentimentele trebuie mărturisite, indiferent de natura lor. Este cel mai bun lucru pe care îl putem face; în primul rând, pentru noi. Te deranjează un anumit lucru la cineva? Spune-i, și sunt șanse ca persoana respectivă să se schimbe. Apreciezi pe cineva în mod deosebit? Spune-i, și sunt șanse ca o nouă prietenie să se înfiripe. Iubești pe cineva? Spune-i, și sunt șanse să fii iubit.

Spun că „sunt șanse” pentru că nu există certitudinea că se va întâmpla așa. Dar dacă nu ne mărturisim sentimentele, aceste șanse sunt și mai mici. Știu, e greu să îi spui cuiva ce simți, mai ales că îl iubești. E al naibii de greu. E greu pentru că apar o infinitate de întrebări: „Oare fac bine dacă îi spun?”, „Oare e momentul potrivit?”, „Dacă nu mă iubește?”. Suntem atât de agitați încât aceste întrebări ni se par fără răspuns, deși răspunsurile sunt simple. Suntem agitați pentru că nu vrem să o dăm în bară. Nu cu persoana pe care o iubim. Cu toții am simțit dragostea și am trecut prin agitația ei. Iubim și ne dorim să fim iubiți. Este cât se poate de firesc.

„Oare fac bine dacă îi spun?”. De ce nu ai face bine? Nu cred că există vreo persoană care se supără că este iubită. Nu are cum să nu fie bine. Și, în plus de asta, am spus-o și o repet: mai bine să îți pară rău că ai făcut un lucru decât că nu l-ai făcut.

„Oare este momentul potrivit?”. Crede-mă, întotdeauna este momentul potrivit. Dragostea este un sentiment profund. Poate cel mai profund. Este greu ca ea să apară sau să dispară brusc, peste noapte. Nu, asta se întâmplă treptat, după cum spuneam și în urmă cu două articole, aici. Așa că dacă persoana pe care o iubești tu nu te iubește acum, șansele ca acest fapt să se schimbe în viitorul apropiat sunt cam mici. Și de viitorul îndepărtat trebuie să ne temem, pentru că niciodată nu putem ști ce ne rezervă.

Trebuie să spunem când iubim. Avem numai de câștigat dacă facem asta. Dacă iubim și spunem, dar sentimentul nu este reciproc, nu putem spune că am pierdut ceva, pentru că acea persoană nu ar fi fost niciodată a noastră. Și nu trebuie să fim triști pentru asta; unul dintre cele mai frumoase lucruri ce caracterizează dragostea este că ea nu poate fi impusă, ci este un sentiment sincer. Din contră, trebuie să ne bucurăm, pentru că am lămurit ceea ce era neclar. Dacă iubim și spunem, iar sentimentul este reciproc de ambele părți, am câștigat totul. Dar dacă iubim și nu spunem niciodată asta, iar persoana de lângă noi alege să facă la fel, pierdem totul. Pierdem și suntem urmăriți de regretul că nu am făcut tot ce se putea face.

Iubești pe cineva? Spune-i! Chiar dacă îți e teamă că nu este momentul potrivit. Chiar dacă îți e frică că îți va cauza numai problema. Chiar dacă te temi că asta va arde viața ta pâna la temelie. Spune-i persoanei de lângă tine că o iubești! Și spune-o clar și răspicat! Și apoi, trăiește de la acea clipă…

Anunțuri

8 gânduri despre &8222;Iubești? Spune-i!&8221;

  1. Dacă tot unele rânduri sunt apanajul sincerității, să-ți spun și eu că-mi place cum scrii mult. Trecând acum la rândurile ca un tot e adevărat că uneori e greu să îți înșirui ție acea surpriză că într-adevăr iubești, alteori te gândești la consecințe așa cum bine ai spus. Cert este că și drumul acesta parcurs e unul frumos și devine o ,,furtună cu piele de om” care-și pregătește vântul în măsura potrivită!

  2. anghel alex zice:

    Sunt deacord cu tine . Trebuie spuse sentimentele fata de o persoana mai ales daca acestea sunt de dragoste/iubire. Insa mai sunt si uni baieti timizi sau fete care nu au curajul ori cat ar incerca .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s